Föreläsningar

Att översätta manga professionellt

11:00-12:00
Samuel Messner

En föreläsning för dig som är nyfiken på hur det är att översätta manga.

Samuel har erfarenhet från bland andra förlagen Seven Seas samt Kodansha och redogör för hur översättningsbranschen har utvecklat sig hittills i Sverige och vilken riktning den kommer att ta i framtiden. Du kommer att få ta del av insider-information som faktiskt är rätt galen!

Vidare kommer du att få alla praktiska detaljer om de kunskapskrav som finns, hur man kan öva sig på att översätta och vilka företag man kan arbeta för.

Samuel delar även med sig av vad han önskar att han hade vetat när han började arbeta som översättare.

Presentation av Sveriges nyaste mangaförlag

16:00-16:40
Jenny Preinitz

Efter tio års planering grundade Jenny Preinitz till slut Idegranen, något så ovanligt som ett mangaförlag i Sverige. Under denna föreläsning tar hon dig med på resan hur det gick till att släppa mangan Den här gången lovar jag att absolut inte vara i vägen! i Sverige.

Jenny Preinitz har tidigare erfarenhet som inköpare av manga på Science Fiction-bokhandeln i Stockholm och arbetar även fortsättningsvis inom företaget.

 


Musik i anime

17:00-18:00

Per Hasselström
Anders Häger Jönson 
"Skuff-Björn"

Denna trio diskuterar god användning av musik i anime och berättar om stilbildande idéer, trender samt kompositörer inom området. Och vilket är egentligen det bästa öppningstemat?

Per gör podden Film och skit.
Anders driver Youtube-kanalen Animéradion och regisserar musikvideor.